2014.
Veleučilište Marko Marulić, Prehrambena tehnologija
https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:121:893069
Cilj ovog završnog rada je odrediti kemijski sastav isparljivih spojeva češnjaka (Allium sativum). Za izolaciju korištena je metoda HS-SPME pri sobnoj temperaturi, a za analizu spojeva korištena je tehnika plinska kromatografija-spektrometrija masa (GC-MS) na kapilarnoj koloni HP-5MS. Nakon provedene kromatografske analize i masene spektrometrije utvrđeno je slijedeće: isparljivi spoj s najvećim postotkom je dialil-disulfid 79.9 %, te dialil-trisulfid 8,0% i metil-alil-disulfid 4,9%. Dobiveni rezultati su uspoređeni s literaturnim podacima.
Autori Vidović, Dejana (Autor)
Mentori Marijanović, Zvonimir (Mentor)
Povjerenstvo za obranu Šarolić, Mladenka (Predsjednik povjerenstva) ; Šuste, Marko (Član povjerenstva) ; Marijanović, Zvonimir (Član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila ak./str. stupanj
Veleučilište Marko Marulić, Prehrambena tehnologija
Studijski program
Prehrambena tehnologija; stručni; stručni
Umjetnička i znanstvena područja, polja i grane
Biotehničke znanosti / Prehrambena tehnologija / kemija hrane
Datumi
Datum obrane: 17.02.2014.
Jezici
hrvatski
Datum izrade zapisa
27.01.2020.
Identifikatori